"Alt" må gjøres i huset mitt - jeg begynner på toppen og maler takene hvite!


Jeg har overtatt et oppussingsobjekt der "alt" må gjøres. Jeg har ingen håndverkere på plass, de har nemlig ferie noen uker fremover.  men, jeg må jo komme igang med noe..


Jeg må gjøre «alt» i dette huset, men uavhengig av hva som skal gjøres, må takene males hvite først.  Som alt annet i dette huset, er takene panelte og ubehandlet.  Takene har stått ubehandlet i over 30 år, spikerslagene er synlige, skjøtene litt ujevne, noen kvister har poppet litt ut og andre har blitt helt borte med hull som resultat. I tillegg er det  2.7 meter takhøyde, så denne jobben krever sin fagmann for at resultatet skal bli bra.

Jeg la ut malejobben på Mitt Anbud, beskrev prosjektet, og ba om tilbud på jobben.  Fikk 5-6  svar, ingen rene tilbud, men mange som ønsket å komme for å besiktige jobben før de kunne gi en pris. Kjente det ble litt masete å invitere 2-3 malefirmaer for å besiktige.  Kunne det være så vanskelig å gi en pris tenkte jeg.  

En av bedriftene som hadde respondert, fulgte opp henvendelsen ved å ringe meg opp en dag jeg var i huset.  Vi hadde en hyggelig samtale, og han klarte faktisk å gi meg et tilbud uten å ha vært der. I tillegg så hadde han mulighet til å komme innom 30 min. senere.   Da fikk vi pratet sammen og gått gjennom alt jeg trengte hjelp til som faktisk også innebar maling av dører og en vanskelig tilgjengelig vegg i trappeoppgangen.

fullsizeoutput_14d7.jpeg

Dette var en torsdag og han hadde faktisk mulighet til å begynne uken etter.  Jeg ble kjempeglad og tenkte at dette kalles rett og slett for FLYT – I love it..

De kom faktisk mandagen etter og selv om jobben tok litt lenger tid enn lovet pga sykdom underveis, er jeg fornøyd med resultatene.  Takene i første etasje er hvite og fine, og nå er det mulig å begynne på veggene.  Med så mye panel som jeg har i dette huset nytter det ikke å male i duse farger.  Det blir for søtt for meg.  Jeg har bestemt meg for at sort, hvitt, grått og natur skal være min hoved-palett, og så må jeg nok erstatte noen vegger med gipsplater selv om panelet er pent og lagt av faren min for over 30 år siden:-)

Hurra, jeg har fått nye, rene, hvite, pene tak.  Ett lite prosjekt unnagjort, 99 others "to go":-)