På jakt etter dyktige håndverkere slik at jeg kan komme i gang med prosjektet

IMG_2374.JPG


Da jeg overtok huset i slutten av juni, trodde optimistiske meg at det skulle gå ganske greit å få tak i håndverkere til å hjelpe meg med restaureringen av huset. Jeg tenkte at alle skal da ikke ha ferie i hele juli og august, og det er sikkert noen som er ledige for å jobbe hos meg.  Der tok jeg faktisk ganske feil.

Jeg begynte med å kontakte byggmestere som skulle ha ansvaret for bygningstekniske endringer.  Jeg hadde fått noen anbefalinger på dyktige folk jeg burde snakke med, og jeg satte i gang å ringe dem.  Det viste seg å være lettere sagt en gjort å finne noen som kunne på kortere varsel enn 5-6 måneder.  Jeg skjønte fort at dyktige byggmestere vokser ikke på trær, og de sitter ikke hjemme og venter på å bli ringt opp med tilbud om jobb heller.  De er rett og slett bortbestilt langt frem i tid, og først skal de ha 3-4 uker ferie...

tvW5DLtKQL+BREZu%RMRYw.jpg

Da jeg forstod at de byggmesterne jeg hadde fått anbefalt ikke hadde tid til å ta på seg restaureringen av hele huset før om et halvt års tid, bestemte jeg meg for å prøve å kjøpe hjelp til ett og ett delprosjekt. Jeg må flytte inn raskest mulig, da jeg har bodd på «legd» hos snille, tålmodige venninner veldig lenge nå.  Altfor lenge…spesielt for dem....

Det første og viktigste delprosjektet som måtte ordnes var å fjerne en bærevegg mellom kjøkken og stue, og sette inn en ståldrager.  Jeg hadde allerede bestilt kjøkkenet, og det var nå ca. 4 uker igjen til det skal leveres. De tre tømrerne jeg hadde kontaktet hadde ikke tid – på lenge.  En av de kunne kanskje få gjort det innimellom andre ting, men han kunne ikke love noe da de var booket opp på andre prosjekter.  Jeg kunne ikke gi meg, dette måtte ordnes, så jeg stod på, kontaktet dem igjen og igjen, prøvde å få sneket meg inn i programmet deres.. 

Etter å ha mast på den mest «positive» byggmesteren over en lengre periode skjønte jeg at den eneste muligheten jeg hadde for å få hjelp var om noen av prosjektene de allerede var booket på ble utsatt av en eller annen grunn, eller at det ble dårlig vær slik at dersom de jobbet på et prosjekt som innebar arbeid ute, måtte de vente til regnet ga seg før de kunne fortsette. Å sånn gikk dagene. Det var fryktelig frustrerende, men jeg har lovet meg selv at dette husprosjektet skal forvaltes under tillit og i flyt – så jeg aksepterte tingenes tilstand og stolte på at det kom til å ordne seg.  Det hjalp selvfølgelig heller ikke at nesten samtlige planeter var i retrograd i denne perioden, så ikke veldig rart at ting gikk fryktelig trått.

Plutselig en dag ble jeg oppringt og fikk vite at de kunne komme to dager senere – det var nemlig meldt regn.  Jeg fikk beskjed om at jo mer vi hadde forberedt selv, jo bedre for de hadde ikke så mye tid. Disse forberedelsene innebar at jeg måtte få fjernet eksisterende panel og alt som ikke var bæring i veggen som skulle fjernes slikt at de kom til «dekket bord».

Dette var selvfølgelig en altfor for tung og strabasiøs jobb for meg, så jeg måtte finne noen som kunne hjelpe meg med dette – raskt.

Jeg fikk en skikkelig god idé:-)