Det er en uke til innflytting og huset ser fremdeles ut som en krigssone, men i dag har jeg klart å kreere en liten sone som begynner å ligne en litt på en stue i huset mitt.

IMG_1169.JPG

Bare en uke unna kjenner jeg fremdeles på at det er fryktelig slitsomt med alt rotet rundt i huset som gjør at et er helt “f.....ings” umulig å gjøre det ryddig og pent noe sted. Men, i dag klarte jeg å skyve unna så mye «stuff» at det begynte å ligne «noe» i ett hjørne av stuen & kjøkkenet.

Det er først nå snekkeren er ferdig med pussing og maling rundt de nye vinduene og dørene slik at det faktisk var noe poeng å ta bort plasten over møblene uten at det bare hadde støvet ned igjen. Så når jeg nå ser den ene veien i stuen ser det ganske pent ut, men når jeg snur meg rundt ser det fortsatt «bombet» ut – helt som vanlig

Når oppussing av et hus foregår med hele flyttelasset fra forrige bolig plassert rundt i rommene som blir pusset opp, må det bli kaos. Noe annet er ikke fysisk og logistisk mulig. Når flyttelass fra TO boliger plasseres rundt i huset som pusses opp, blir det fullstendig krise og et komplett helvete å manøvrere i. Det er IKKE å anbefale, og jeg kommer ALDRI til å gjøre det igjen, men denne gangen måtte det bli slik.

Logistikk og jevnlig flytting av «sting & tang» ut og inn av rom etter hvert som rommene skal jobbes har vært en evig utfordring i dette prosjektet – for hvor skal alle tingene oppbevares hele tiden?? Ingen rom kan gjøres ferdige for de er alltid fulle av «stuff» som hører til andre steder. Og, selv om rommet er gjort ferdig; les vegger, gulv og tak er pusset opp, er rommet fylt til randen med «stuff» som ikke nødvendigvis hører hjemme der, det bare residerer der midlertidig fordi det trenger et sted å stå.

I tillegg er det noe med hele arsenalet av verktøy, ulike elektriske sager, malingbokser, sparkel, skruer, spiker og you name it – det må være et sted. Og, hvor gjør jeg f.eks av nyinnkjøpt innredning til garderoben – før den er plassert der den skal? Og, hva med badet som er «in the making», hvor skal toalettet, servantskapet, dusjdørene, vaskemaskin og tørketrommel stå, mens de venter på å komme på plassen sin? Eller x-antall kvm parkett? Eller, hva med 200 kg med mikrosement som skal blir vegger og gulv på badet, hvor skal alle disse tingene stå, mens de venter på bli brukt? I huset selvfølgelig!!!

Årstiden gjør det kritisk i forhold til at nesten ingenting kan stå ute lenger. Alt som ikke tåler kuldegrader, må stå inne. Og, det er ikke slik det er funksjonelt å pakke inn det som kan stå ute i plast i alt regnværet heller. Det har regnet så mye i det siste at hagen minner mest om nypløyd mark, og du skal ikke ha veldig utviklet fantasi for å forstå hvordan det blir inne på nye gulv dersom alle håndverkere skal ha alle tingene sine ute.... Det hadde bare ikke fungert for noen.

IMG_1771.JPG

Ellers har det være mye utejobbing denne uken. Etter at snekkere byttet vinduer på den enes siden av huset og kledning på den andre forrige, blir det fryktelig mye etterlatenskaper når de drar. Heldigvis har jeg fått hjelp av både Anne, Nicolai og Jacob til å rydde hagen for skit, så den ser igjen representativ ut etter å ha kjørt tre fulle Transit-lass til gjenbrukstasjonen.

Men, det går fremover og jeg nærmer meg faretruende ferdigstillelse nå. Denne uken har jeg både fått innebygget garderobe, parkett i hallen, membran på badet i første etasje, og ikke minst vegger og listverk i rundt de nye vinduene og dørene i stuen/kjøkkenet. Endelig har jeg nye gulv i alle rom ut, og det begynner endelig å føles litt mer renslig her inne.

Det blir en kort post i dag, det har vært en hektisk uke, og nå er det søndag kveld og jeg er fremdeles i huset, men snart på vei ut.

Takk for hjelpen Anne, Nicolai og Jacob.

Fortsatt god søndag.