Yess, jeg har endelig blitt hørt! Vindusmontørene er på vei og terrassen er “in the making” #peace&love #fordijegfortjenerdet

nature-9-1469815.jpg

Det er nesten ikke til å tro!! I forrige uke sluttet jeg fred med håndverkeruniverset, og nå er det store universet på tilbydersiden og sjenker meg vindusmontør!! Jeg har jo ikke akkurat vært bortskjemt på den fronten i de siste ukene. men, nå tror jeg faktisk at vinden har snudd.

Det føles utrolig godt at dette siste, og ganske betydningsfulle delprosjektet som store fasadevinduer og -dører representerer, nå har blitt konkretisert i form av både en konkret snekker, en konkret oppstartsdag og et akseptabelt estimat i forhold til tid/kostnader. Jeg føler jeg har blitt hardt testet på både tålmodighet og tillit i en lang periode, og nå føler jeg endelig at “håndverkerflyt” er et representativt begrep i husprosjektet.


Det er helg igjen og nok en uke med arbeid er lagt ned i huset. Jeg nærmer meg med stormskritt innflyttingsdato uten at det gjenspeiler seg nevneverdig hverken utvendig eller innvendig i huset der kaos fremdeles regjerer. Jeg har igangsatt flere delprosjekter enn jeg har fått ferdigstilt, noe som skaper opp ytterligere kaos og følelse av byggeplass, men det skal jeg klare å leve med noen dager til. Jeg har også hatt sykdom blant noen av de faste håndverkerne, det er jo slikt som skjer, men jeg vet de kommer til å ta igjen dette neste uke, så det går bra.

Ellers er det nå altså bare to uker igjen til den tidspunktet jeg har satt for innflytting. Det skal nok holde hardt, for det er MYE som gjenstår, men jeg har fremdeles “trua”, selv om “wishful thinking” kanskje aller best beskriver situasjonen. En ting er at tiden går fort, men det verste er egentlig at pengene går ennå raskere. Jeg kjenner at det stresser meg mer enn jeg har godt av uten at jeg skal utdype det noe mer akkurat nå. Nå er det fokus på å få gjennomført det resterende arbeidet så raskt, effektivt og smertefritt som mulig.

Statusoppdatering for uken som har gått:

Soverom
Alle tre soverommene er så godt som ferdige, men ett mangler innredning til skyvedørsgarderoben. Siden rommene brukes som lager og verksted mens det arbeides, er det dessverre ikke lett å ta dem i bruk eller begynne å innrede dem.

Badet i 2. etasje
Dette badet begynner å ta form ved at lys og mer innredning har kommet på plass. Mangler fremdeles dusjdører og vannet er ikke koblet til, men jeg regner med at det blir ferdig kommende uke.

Badet i 1. etasje
Arbeidet med dette badet, som skal bli kombinert bad og vaskerom, er nå godt i gang. Nytt vindu er på plass, det samme er varmekabler på gulvet og plater på veggene, samt skillevegg mellom vaske- og dusjnisjen. I neste uke påbegynnes arbeidet med å legge Microsement på veggene i dette rommet, og det blir veldig spennende. Den jobbes kan påbegynnes så snart rørleggeren har klargjort sitt.

Nye terrassedører og vinduer i stue og kjøkken
Som jeg har skrevet om til det kjedsommelige skal det i dette rommet monteres tre store vinduer/dører ut mot terrassen som kommer. Å få noen til å ta på seg monteringen av disse vinduene og dørene kan i beste fall beskrives som en farse der x-antall snekkere har vært involvert uten at noe har materialisert seg. Dette er tydeligvis ikke en særlig interessant jobb for noen å påta seg. Jeg har mistet tellingen over eksakt hvor mange som har vært i «pipen», og det har vært nesten helt umulig å få på plass tidsestimat, pristilbud eller avtale med noen. Nå har jeg endelig funnet snekkeren som skal gjøre jobben. Han kommer på mandag, og jeg stiller forberedt. Innvendig panel er fjernet slik at de bare kan sette i gang med arbeidet.


Terrasse “in the making”

Terrasseplattingen er også påbegynt. Akkurat nå ser den ut som et «kjempemonster», men jeg trøster meg med at når den er ferdig, blir det fint. Terrassen blir ca. 30 kvm., og skal blir overbygget med balkong ut fra soverommet i 2. etasje. Gutta er i gang, og arbeidet ferdigstilles i begynnelsen av neste uke, noe som også gjør det enkelt å arbeide for den snekkerne som skal montere vinduene og dørene på denne veggen.

IMG_1684.JPG

Avfallshåntering er et prosjekt i prosjektet Restaurering av hus genererer ekstremt mye avfall. Denne uken har jeg fått hjelp av både Mariann og Nicolai med å kjøre”byggesøppel” til gjenbruksstasjonen. Tusen takk til dere begge.

Det helt sykt å se hvor ekstremt mye avfall et prosjekt som dette genererer. Jeg tror jeg nærmer meg 10 fulle “Transit-lass” med alt fra trevirke til flise-rester, papp, plast, gipsplater, tomme malingbokser, gamle vinduer, toaletter, badekar, rør og ledninger. Dette kommer i tillegg til den første containeren jeg hadde, som ble fylt med plank og annet trevirke og som veide 1,2 tonn da den ble hentet.

Jeg hadde egentlig som mål å tenke gjenbruk og dermed legge alt som kunne være av interesse for andre gratis ut på Finn. Men, jeg må bare innrømme at på et tidspunkt så hadde jeg ikke kapasitet til å drive med administrasjon av Finn-annonser lenger. Jeg måtte jeg bare få det vekk. Det ble heller ikke så sjarmerende med en høstlig hage fylt med badekar, servanter og andre tilfeldige “leftovers”.

Denne uken skal jeg huske på å feire, det har jeg glemt litt i de siste ukers frustrasjon over håndverkeruniversets utfordrende “kultur og tidsregning”:-)

Men, nå har jeg endelig fått på plass flinke folk til vindusmontering, og det betyr at stue og kjøkken kan ferdigstilles ila ikke altfor mange dager.

Hurra:-)

pink-balloons-1-1421902-1279x901.jpg