Huset ser ut som en krigssone, det nye badekaret «residerer» ute i hagen, 850 kg baderomsfliser må hentes hos leverandøren, og jeg skjener rundt som en full alke (no offence)!!

maple-2135514_1280.jpg

Akkurat nå er jeg litt usikker på om jeg kommer til å lykkes med mitt lille forskningsprosjekt. UTBRENT leder 1-0 over FRISK, og jeg må bare akseptere at jeg har en dårlig uke. Så, kanskje har jeg tatt meg vann over hodet – kanskje det ikke var så veldig lurt å kjøpe et oppussingsobjekt i min tilstand?

Jeg lurer jo selv innimellom på hvilken illusjon jeg svevde på da jeg tenkte at dette var en god idé, men nå er jeg midt oppe i det, så jeg må bare gjøre det beste ut av det. Men, jeg innser at det ikke er bare enkelt å være pådriver, organisator, innkjøper, designer/stylist og «søppelkjører» samtidig som jeg skal ha vett nok til å lytte til kropp og sjels mer enn overtydelige beskjeder om behov for «peace and quiet».

Tipper de fleste vil nikke bekreftende til at dette var en idiotisk idé, men for meg var behovet for å skape og realisere en drøm større enn frykten for å mislykkes, så da må jeg prøve å få dette prosjektet i havn samtidig som jeg tar hensyn til både eksterne og personlige «leverandører og bidragsytere» i dette prosjektet; snekkere, elektrikere, rørlegger, murere osv. som trenger min tilstedeværelse og tilbakemeldinger for å få gjort jobben sin. Mine venner og familie som bidrar med hjelp i mange ulike former og fasonger, og tilslutt og ikke minst, MEG i form av kropp, sinn og sjel som også MÅ bli hørt.


Akkurat nå ligger jeg i sengen, fryktelig svimmel. Solen skinner ute, og jeg skulle så gjerne vært ute på tur i det nydelige været, men jeg har skjønt at det går ikke i dag heller. Denne uken er spesiell fordi jeg har fått en «greie» i nakken som gjør at jeg blir fryktelig svimmel når jeg beveger meg. Verden går «rundt» og jeg går ut av balanse.. Må faktisk sette meg ned og holde meg fast - med hodet i ro med jevne mellomrom. Det kommer og går, har hatt et par dager da svimmelheten var fraværende, men de siste dagene har det vært der hele tiden.

Jeg har aldri opplevd dette før, og kjenner at jeg ikke orker å dykke ned for å finne ut hva dette kan være akkurat nå. Det viktigste er at jeg forstår hvorfor det har blitt slik. DERFOR TAR JEG DET VELDIG MED RO DENNE HELGEN.

Ikke helt etter planen
Dette er ikke bloggposten jeg hadde tenkt å skrive denne uken. Den skulle handle litt mer om status i huset samt vise noen bilder av arbeidet som er gjort. Det er flere som har sagt at «nå vil vi gjerne se hva som skjer i huset ditt, vi vil ha bilder underveis, ikke bare når ting er ferdig». Hold ut, det kommer snart.

Siden formen har vært litt «laber» denne uken, har jeg ikke hatt energi til å «rydde frem» «ferdige» områder i huset for å vise frem. Nå ser det ut som av Sodoma og Gomorra på engang, og hva er poenget med å vise frem en krigssone liksom...?? Som jeg har nevnt tidligere har jeg det foreløpig slik at så snart et rom er mer eller mindre ferdig blir det raskt omdefinert til midlertidig lager for alt fra møbler og klær til verksted (les: sagbruk), snekkere liker nemlig ikke å la den flotte elektriske sagen sin stå ute i vær og vind i 2018.... og det er ikke alltid jeg husker på å ta bilde en gang før det ferdige rommet har blitt «omdefinert» til sagbruk...

Men, tiden går og det gjøres fremskritt hver dag, så selv om jeg føler at jeg trer inn i en krigssone hver gang jeg kommer til huset, skapes det hele tiden noen «soner» der jeg presser inn noen møbler, en buddha, et brett, et duftlys osv. Jeg må ha noen pene ting å se på – og nå begynner utålmodigheten å bli vanskelig å stagge.

Neste uke lover jeg å komme med en statusrapport på hvor langt jeg har kommet i de ulike rommene, samt vise dere noen bilder fra dette:-)


Akkurat nå har jeg lyst til å si litt om prosessen med det nye badet som blir bygget i 2. etasje.
Dette er det mest omfattende delprosjektet hittil i husprosjektet mitt. Jeg må si det har vært en ganske lærerik prosess som har strukket seg fra byggingen av selve rommet (det var før en del av et større loftsrom), trekking av alle rørene og det elektriske anlegget til alle fasene med legging av masterboards og varmekabler, avretting av gulv, priming og påføring av tre lag med membran på gulv og vegger. Dit har jeg kommet nå – det har tatt sykt mye tid - ikke rart bad er kostbart selv om dette badet bare er 6,5 kvm.

Nå gleder jeg meg til å se hvordan badet blir når flisene kommer på. Har kjøpt “hvite” 60x60 fliser med betongfinish og lys fugemasse. I tillegg har jeg vært skikkelig «crazy» og kjøpt sølvglitter til fugemassen. Så dette nemlig på en vegg hos en leverandør og synes det var veldig kult sammen med den «råe» betongfinishen.

Og tilslutt, litt om avfallshåndtering og snille folk
Det skapes ekstremt mye avfall i en slik rive/bygge-prossess som jeg er i nå. Trevirke fra gamle vegger og gulv, vinduer, gammel kjøkkeninnredning, gulvbelegg, isolasjon osv. som rives ut skaper enorme volumer med «materiale» som jeg må kvitte meg av med. Og selv om jeg har i tankene at mye kan tas vare på, gis bort eller selges, er det bare å innse at mye må sendes til resirkulering.

IMG_1420.JPG

Etter at jeg tidlig i prosessen gikk på en skikkelig smell med en container som ble sykt kostbar pga VELDIG MYE overvekt, har jeg skjønt at jeg må kjøre bort avfallet selv. Heldigvis har jeg en gjenbruksstasjon i nærheten, og heldigvis har min sønn en Transit som jeg får låne. Og.... heldigvis har jeg snille venninner og barn som hjelper meg.
Så takk til Mariann og Nicolai – for alle lassene med plast, isopor, trevirke, gulvbelegg og annen «skit» dere hjalp meg å kjøre bort.

Takk også til Anne og Fanny for all hjelp med utpakking og vasking av kjøkkenutstyr og flytting av kasser, møbler, ting og tang rundt i huset denne uken. Jeg hadde ikke klart dette uten dere.

IMG_1486.JPG


PS. 850 kg fliser ble levert på pall rett inn i bilen, og de ble ikke losset av meg, men av fliseleggeren stakkars..

Badekaret står fremdeles i hagen, og kommer til å stå der til det er plass til det på badet, inne er det nemlig fullt. Dessuten tåler det jo vann skulle jeg tro..

God helg.