Historien om 40 meter gjerde fra Grimstad som reiste til Barkåker for å starte et nytt liv

Jeg forsto ganske raskt da jeg overtok huset at jeg måtte sette opp et gjerde mellom naboen og meg. Ikke noe galt med naboen, men tomtene gikk i hverandre uten noe naturlig skille, og da blir det vanskelig både å plante, klippe gresset og ta hagen i bruk. Men, hagegjerde hadde ikke fått noe plass i budsjettet, og da ble Finn.no redningen.

Da jeg fant 40 meter hagegjerde på Finn til kr. 2000.- synes jeg det var en skikkelig «bargain» som jeg måtte jeg slå til på. Gjerdet var av god kvalitet, omtrent den lengden jeg trengte - og måtte hentes i Grimstad. Men, det var sol og sommer, og hvorfor ikke ta det som en tur?

Jeg fikk med meg min venninne Anne, og sammen dro vi på tur til Grimstad for å hente gjerde. Paret som solgte gjerdet, hadde etter avtale tatt ned og delt gjerdet opp i passe størrelser på 2,4 m slik at de kunne legges rett inn i bilen, og mannen i huset var mer enn hjelpsom med å laste det inn. De synes til og med at siden vi hadde kjørt helt fra Oslo for å hente det, skulle vi få det for kr. 1500,-.

IMG_0739.JPG

Det hører med til historien at min sønn Nicolai så veldig «conveniently» har en Ford Transit, som jeg er så heldig å få låne når jeg trenger den – nærmere bestemt sånn ca. 2 ganger i uken i denne husprosjekt-perioden. Dermed var det ikke noe problem å få fraktet gjerdet hjem fra Grimstad.

Min venninne Anne og jeg rakk til og med en hyggelig lunsj i gågaten i Grimstad før vi satte nesen hjemover igjen, losset gjerdet ved huset utenfor Tønsberg, og dro tilbake til Oslo. Da var første etappe gjennomført. 40 meter gjerde hadde kommet til Barkåker i deler på ca. 2,4 meter. Nå trengte jeg bare gjerdestolper og noen flinke arbeidsfolk som kunne sette det opp.

Neste fase handlet om å kjøpe gjerdestolper, og få de tilpasset og klare for bakken. Det viser seg nemlig at når man kjøper gjerdestolper, så er de ofte bare noen lange, firkantede trestykker uten spiss i den ene enden!!?? Heldigvis har jeg en far med det meste av verktøy tilgjengelig. Dermed ble det pappa og jeg som måtte skjære til 18 gjerdestolper slik at de ble spisse i den ene enden. Gjerdesagen ble stilt inn, og 18 gjerdestolper ble manuelt skåret, vendt og skåret 3 ganger slik at de fikk en spiss som kunne bankes ned i bakken. Da var alt klappet og klart for at «Gjerde-teamet» skulle komme.

«Team Gjerde», som forøvrig er det samme teamet som har jobbet på flere andre prosjekter i huset mitt, nemlig min far som arbeidsleder/fagmann og min sønn Nicolai og hans kamerat Jacob som lærevillige og raskt avanserende lærlinger i alle prosjekter de blir satt til å utføre.

Denne arbeidsmodellen med “instant” kunnskapsoverføring mellom generasjoner fungerer helt ypperlig. Faren min på 87 år, orker ikke fysisk arbeider lenger, men har masse kompetanse som han med glede og entusiasme overfører til “barnebarn-generasjonen”. Jeg opplever at han føler seg verdsatt og til nytte når han får dele sin kunnskap i prosjekter som dette. Teamet mitt, Nicolai & Jacob, er interesserte og lærevillige, og de synes faktisk også det er morsomt å tilegne seg ny kompetanse på områder de ikke har noe som helst kunnskap om fra tidligere. Nå skal det sies at de i utgangspunktet er både «handy» og teknisk interesserte unge menn som gjerne tar på seg jobber som subsidierer studielivet på BI.

Etter å ha satt opp linen som sørger for at gjerdet vet hvor det skal, og verken avkorter min egen eiendom eller kommer på villspor over til naboen, starter arbeidet med spett og slegge. Gjerdestolpene skulle bankes ca. 40-50 cm ned i bakken, og for at det skal være mulig, måtte gutta bruke spett og slegge for å lage hull. De var skikkelig samkjørte der de holdt spettet og slo med slegga på omgang og etter to arbeidsdager med målrettet jobbing var hele gjerdet på plass. Tror nok gutta kjente på noen muskler de ikke ante at de hadde etter denne jobben, men de fikk brukt kroppene sine – så det egentlig betegnes som betalt trening!!

Da var det bare malejobben igjen, og det ble mitt ansvar.

Jeg har rukket å male ett strøk, og der tror jeg ambisjonen min for denne høsten må ligge. Kjenner at andre husprosjekter er mer prekære for at ting skal bli ferdige slik at jeg kan flytte inn. Resten av malingen får jeg ta til våren. Jeg har fått gjerde, det er det viktigste.

Da kan jeg feire at gjerdeprosjektet er i havn takket være Finn.no, Gjerdeteamet bestående av min far, min sønn Nicolai og hans kamerat Jacob, samt min venninne Anne som gadd å bli med meg på tur til Grimstad for å hente det.

Tusen takk for hjelpen alle sammen.

pink-balloons-1-1421902-1279x901.jpg